Digituki

Tarjoamme asiakkaillemme neuvontaa tietoteknisissä asioissa mm. mobiililaitteisiin, tietokoneisiin tai muihin teknisiin laitteisiin liittyvissä ongelmissa. Digituki voi sisältää esim. sähköisen asioinnin opastamista, mobiililaitteen / sovellusten asentamista tai perehdytystä käyttöön.

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 8–14. Neuvonta-asioissa pyydämme saapumaan paikalle viimeistään tuntia ennen sulkemisaikaa.

Digituen ensimmäinen tunti on ilmainen. Yli tunnin kestävästä palvelusta veloitamme 10 € / alkava tunti.

Ravimäkiyhdistys kuuluu kansalliseen digitukiverkostoon. Kaikilla digitukemme antajilla on seuraavat osaamismerkit:

*Digituen eettinen ohjeistus -osaamismerkki
Hallitsemme sekä digituen antajan että digituen saajan vastuut ja velvollisuudet. Edistämme turvallista ja laadukasta digitukea, joka toteutetaan molempien osapuolten yhteisymmärryksessä.

*Digituen ohjaustaidot -osaamismerkki
Hallitsemme digituen opastustilanteissa tarvittavat ohjaustaidot. Osaamismerkki nostaa esiin sen, että teknisen auttamisen lisäksi on tärkeä kohdata tukea tarvitseva ihminen sellaisena kuin hän on.

*Digitukijan digitaidot -osaamismerkki
Hallitsemme seuraavat digituen osaamisalueet:
-Laitteiden valinta ja käyttö
-Sovellusten käyttö ja hallinta
-Tiedonhaku ja arviointi
-Turvallinen toiminta
-Vastuullinen toiminta
-Viestintä ja asiointi

*Digitukija -osaamismerkki
Digitukija -osaamismerkki kokoaa kolme osaamismerkkiä yhteen ja samaan merkkiin: Eettinen ohjeistus, Ohjaustaidot, Digitaidot

*Digitukijan monikulttuuriset ohjaustaidot -osaamismerkki
Osaamismerkki nostaa esille kieli- ja kulttuuritietoisen ohjaamisen sekä kotoutumisen merkityksen osana digituen antamista.